Fonduri pentru iniţiativa „Locuri de muncă pentru tineri”

locuri-de-munca-Ploiesti1Pe 11 iulie 2014, Comisia Europeană organizează, la Bruxelles, un seminar specializat ce urmăreşte identificarea celor mai bune soluţii pentru a accelera modalităţile de programare, precum şi punerea în practică a iniţiativei „Locuri de muncă pentru tineri”.

Acest seminar reuneşte experţi ai Comisiei precum şi din partea statelor membre, care vor face demersurile necesare pentru ca statele eligibile să poate primi fonduri cât mai curând posibil.

Astfel, se va acorda finanţare pentru acordarea directă de locuri de muncă, de stagii, de contracte de ucenicie sau de cursuri de formare.

Comisarul UE pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune,
Laszlo Andor, a declarat: „Multe state membre implementează în mod activ măsuri care să facă din garanţia pentru tineret o realitate, cu ajutorul celor 6 miliarde de euro disponibile în cadrul Iniţiativei privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor şi al Fondului social european, în valoare de peste 10 miliarde de euro anual. Finanţarea ILMT joacă un rol esenţial deoarece aceasta va sprijini în mod direct tinerii, oferindu-le o primă experienţă la locul de muncă, un stagiu, un contract de ucenicie sau cursuri de formare. Seminarul în cauză îşi propune să ajute statele membre să accelereze programarea măsurilor de sprijinire a tinerilor finanţate prin Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor şi să utilizeze aceste fonduri cât mai bine”.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s