Propunerea legislativă care revocă pe membrii CNA

DR-OleseaVictor Ponta a declarat că va vota propunerea de modificare a legii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) care va permite revocarea membrilor Consiliului.

Întrebat ce îl împiedică să îi ceară demisia Laurei Georgescu din fruntea CNA, Ponta a replicat: „Legea. (…) Am insistat pe faptul că, dacă domnul Știrbu vine cu proiectul de lege, schimbăm legea și, în baza schimbării propuse de domnul academician doctor inginer Gigel Știrbu, acționez imediat. Nu puteți să îmi cereți să fac ceva împotriva legii, cât timp am o poziție publică în statul român. (…) Dacă e o problemă de lege și dacă domnul Știrbu face acea propunere, o vom vota”.

Președintele Comisiei pentru cultură, artă și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a declarat că este necesară o analiză detaliată a întregii activități a CNA, dar și a legislației în domeniu.

Deputatul liberal subliniază că „CNA trebuie să devină ceea ce ar fi trebuit să fie încă de la început: un reper profesionist și imparțial pentru toți profesioniștii din domeniu. Din păcate, de la înființarea sa, în 1992, Consiliul Național al Audiovizualului are o istorie plină de controverse și scandaluri. Indubitabil, o astfel de instituție este necesară, însă trebuie să facem în așa fel încât aceasta să fie mai presus de orice ingerință politică sau suspiciune de părtinire”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Cultura, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s