Fumatul interzis complet în instituţiile publice

fumatPotrivit unei iniţiative legislative, depusă la Senat, se propune ca fumatul să fie interzis complet în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor centrale şi locale.

Iniţiatorii, mai mulţi senatori PSD, arată, în expunerea de motive la proiect, că din ce în ce mai multe ţări europene adoptă legi tot mai stricte referitoare la interzicerea fumatului.

Ei dau ca exemplu faptul că în mai multe ţări membre UE, printre care Marea Britanie, Bulgaria, Irlanda, Letonia, Grecia, Spania şi Ungaria, fumatul este interzis în toate spaţiile publice închise, inclusiv în baruri, restaurante şi discoteci.

De asemenea, iniţiatorii precizează că în majoritatea ţărilor UE nu este permis fumatul, inclusiv în clădirile Parlamentului European, decizia fiind luată din mai 2004.

Potrivit Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, publicată în Monitorul Oficial nr. 435 din 21 iunie 2002, în spaţiile publice închise, fumatul este permis numai în camere special amenajate pentru fumat, cu respectarea unor condiţii obligatorii.

Acest articol a fost publicat în Politic, Protectia mediului, Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s