Reducerea CAS la angajat din octombrie 2014

taxe-thinkstock_article-main-imagePrintr-o scrisoare deschisă, CNS „Cartel Alfa” solicită deputaţilor să promoveze proiectul legislativ privind reducerea CAS cu următoarele modificări: «reducerea CAS la angajat cu cinci puncte procentuale», în caz contrar măsura va însemna reducerea cu 19 la sută a contribuţiei la sistemul de pensii.

În scrisoare se mai arată că o altă variantă de efect pozitiv pentru piaţa internă se poate face prin ridicarea valorii salariului minim cu cel puţin 30 la sută.

În prezent, România se confruntă cu o rată scăzută a participării pe piaţa muncii cu forme legale, iar costul ridicat al muncii pentru angajator determină o cerere redusă de forţă de muncă.

Astfel, creşterea fondurilor rămase la dispoziţia angajatorului poate fi folosită pentru crearea de noi locuri de muncă, contribuind astfel la creşterea bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale.

Senatul a adoptat pe 24 iunie proiectul de lege prin care Guvernul propune reducerea cu cinci la sută a cotelor plătite de angajatori pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat.

Potrivit proiectului, această cotă va scădea de la 20,8 la 15,8 la sută în condiţii normale de muncă, de la 25,8 la 20,8 la sută pentru condiţii deosebite de muncă şi de la 30,8 la 25,8 la sută pentru condiţii speciale de muncă. Prevederile se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2014.

Sindicaliştii de la „Cartel Alfa” sunt de părerea că efortul pe care îl face statul român trebuie să fie direcţionat către scopul creării de locuri de muncă, dezvoltare economică şi bunăstarea cetăţenilor săi şi nu crearea de noi facilităţi pentru exportatorii de profituri.

Acest articol a fost publicat în Legislatia muncii, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s