Consecinţele defrişării ariilor protejate

padureAgent Green a publicat informaţiile dintr-o notă internă a Romsilva, în care se precizează faptul că instituţia va renunţa la administrarea a două parcuri naţionale şi a două naturale.

Datorită procesului de retrocedare a fondului funciar, suprafaţa fondului forestier proprietate publică a statului s-a diminuat foarte mult, atât în ariile naturale protejate, cât şi în afara lor, comparativ cu momentul preluării în administrare de către regie a parcurilor naţionale şi naturale, drept pentru care angajare de către regie a unor cheltuieli pentru administrarea ariilor protejate în care suprafaţa fondului forestier de stat s-a redus foarte mult nu se justifică.

În urma acestei analize, a rezultat că pentru parcurile naţionale Munţii Rodnei şi Defileul Jiului, respectiv pentru parcurile naturale Putna Vrancea şi Cefa nu s-ar justifica continuarea alocării de fonduri din partea RNP-Romsilva, respectiv păstrarea în continuare a administrării acestor arii protejate”, se arată în textul notei Romsilva.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s