Paradoxul taxei clawback

medicamenteAplicarea unei taxe clawback uniforme atât pentru producătorii de medicamente generice, cât şi cei de originale a creat un paradox: producătorii de medicamente ieftine plătesc enorm şi pentru produsele farmaceutice scumpe.

Dragoş Damian, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, a afrimat că prin faptul că nu se aplică un calcul diferenţiat pentru clawback-ul pentru medicamentele generice s-a ajuns la o situaţie foarte gravă. „Plătim sume aberante pentru veniturile realizate de alte companii„, a declarat Damian, adăugând că nu se introduce un calcul diferenţiat pentru că există anumite interese din partea altor asociaţii să nu se facă această modificare.

Astfel, prin modul în care este concepută taxa clawback, producătorii de generice sunt obligaţi să plătească pentru vânzările realizate de companiile producătoare de medicamente inovative.

Drept urmare, APMGR a solicitat premierului Victor Ponta să se implice direct în eliminarea blocajelor instituţionale care împiedică introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback, o măsură în absenţa căreia atât pacienţii, cât şi industria farmaceutică locală, formată exclusiv din producători de medicamente generice, au de suferit.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Taxe si impozite, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s