Candidaţii potriviţi pentru posturile libere se găsesc cu greu

1Potrivit unui studiu în domeniul resurselor umane, se arată că angajatorii găsesc cu greu personal potrivit pentru posturile libere. Astfel cu greu se găsesc personal potrivit pentru posturile de meseriaşi calificaţi, ingineri, reprezentanţi de vânzări, manageri de proiect sau directori IT.
Primele din lista posturilor greu de ocupat se află meseriaşii calificaţi (zidari, instalatori, sudori, zugravi, tâmplari, electricieni etc.) şi inginerii.
Dificultăţi se întâlnesc şi în categoria de manageri de proiect şi manageri/directori IT, dar şi a personalului IT de nivel mediu şi junior.
Şi în domeniul vânzărilor recrutarea a devenit dificilă, astfel reprezentanţii de vânzări au urcat de pe poziţia a şasea pe cea de-a treia, renvenind în top, pentru prima dată din 2011 până în prezent, managerii de vânzări, pe care angajatorii îi plasează pe locul al nouălea ca dificultate.
Lipsa cadrelor calificate afectează capacitatea firmelor de a-şi deservi clienţii, dar şi generează o creştere a fluctuaţiei de personal (38% dintre angajatori) şi un efect negativ asupra creativităţii şi inovaţiei în organizaţie (28%).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s