Eforturi pentru interpretarea și aplicarea literei și spiritului CEDO

1Pentru interpretarea și aplicarea literei și spiritului Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO), publicată în Monitorul Oficial, instituțiile statului trebuie depună eforturi mai mari pentru înțelegerea în profunzime a normelor juridice cuprinse în Convenție și a sensurilor reglementărilor ei.

În opinia lui Ioan Muraru, individul ar trebui să beneficieze de o autonomie mai largă, pentru că relația individ-puteri publice este „exagerată” în favoarea celor din urmă.

Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, deputatul Bogdan Ciucă,  a susținut că, în ceea ce privește drepturile fundamentale ale omului, „s-a comentat mai mult decât s-a făcut”.

Conferința aniversară prilejuită de împlinirea a 20 de ani de la ratificarea de către România a Convenției Europene a Drepturilor Omului, la care au participat senatori și deputați, profesori universitari, magistrați și studenți, a fost organizată de Asociația Procurorilor din România, în cooperare cu Comisiile juridică și pentru muncă și protecție socială ale Camerei Deputaților și Fundația Română pentru Democrație prin Drept.

Acest articol a fost publicat în CEDO, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s