România va participa la Summitul European al Farmaciștilor de Spital

DR-OLESEA-2În zilele 14 și 15 mai la Bruxelles va avea loc Summitul European al Farmaciștilor de Spital, la care va participa și România. Țara va fi reprezentată de Paul Andreianu, farmacist în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Moinești, membru al Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România.

Tematica acestui eveniment este „Stabilirea unor noi standarde în îngrijirea spitalicească”. La summit vor avea loc dezbateri privind direcțiile viitoare de dezvoltare ale profesiei, strategiile conform cărora farmaciștii de spital pot să vină mai bine în întâmpinarea nevoilor pacienților, precum și modalitățile de colaborare cu ceilalți profesioniști în sănătate cu care farmacistul de spital vine în contact.

În acest sens principalii pași pe care ar trebui România să-i urmeze în vederea îmbunătățirii îngrijirii la nivel de spital sunt:
identificarea decalajelor față de celelalte state al Uniunii Europene,
– stabilirea clară a standardelor de practică medicală,
– asumarea termenelor realiste de reducere a decalajelor.

Paul Andreianu a declarat că principalele obiective ale Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România sunt dezvoltarea farmaciei de spital prin stabilirea unor doctrine farmaceutice comune cu țările UE, creșterea rolului și importanței farmacistului de spital, precum și implementarea specializării de farmacist de spital în Facultățile de Farmacie.

Deasemnea specialiștii români preconizează să efectueze un inventar al profesiei la nivel național folosind un instrument creat de Asociația Europeană a Farmaciștilor de Spital și utilizat în toate celelalte state în 2005 și 2010, precum și o analiză a decalajelor dintre România-UE.

Acest articol a fost publicat în International, Sanatate, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s