Etichete obligatorii „made in”

dr2

Parlamentul European a aprobat, propunerile de consolidare a siguranței produselor și regulile de supraveghere a pieței, menite se creeze mai multă protecție a consumatorului în UE. Aceasta denotă faptul că etichetele “fabricat în” (“made in”) ar putea deveni obligatorii pentru produsele non-alimentare comercializate pe piața unică, iar penalizări pentru companii vor fi mai aspre dacă nu vor respecta prevederile.

Propunerea dată reprezintă un pas înainte care întărește protecția consumatorului, potrivit deputaţilor, deoarece aceasta ajută la identificarea sursei bunurilor.

La momentul dat, etichetarea ”fabricat în” (made in) este opțională, iar din această cauză nu poate fi identificată originea a aproximativ 10% din bunurile alese de sistemul de alertă RAPEX al UE.

Raportorul pentru siguranța produselor, Christel Schaldemose (S&D, DK), a declarat: ”Acesta reprezintă un mare pas înainte pentru transparența circuitului produselor, ceea ce este bine pentru consumatori”, însă și-a exprimat regretul pentru faptul că statele membre UE nu au căzut de acord asupra unei poziții comune din cauza diferendelor pe acest subiect, în dauna protecției consumatorului.

Parlamentul European a votat prima lectură a propunerii și a aprobat continuarea negocierilor cu statele membre de către noul Parlament.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Protectia consumatorului, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s