2,15 milioane franci pentru un proiect privind combaterea spălării banilor

Pre%C3%85%C5%B8edin%C3%85%C2%A3i+de+consilii+jude%C3%85%C2%A3ene%2C+nemul%C3%85%C2%A3umi%C3%85%C2%A3i+de+corec%C3%85%C2%A3iile+financiare+la+proiecte+pe+fonduri+UE_294675În cadrul unui program de asistenţă financiară nerambursabilă de 181 milioane franci elveţieni, Elveţia a acordat României o finanţare nerambursabilă de 2,15 milioane de franci elveţieni pentru un proiect vizând combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului.

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Maria Petrescu, şi ambasadorul Elveţiei în România, Jean Hubert Lebet, au semnat acordul de proiect pe 22 aprilie, la Bucureşti, beneficiarul fiind Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor.

De asemenea, la începutul anului 2014, în cadrul acestui acord, a fost lansat programul româno-elveţian pentru IMM-uri, în valoare de 20 milioane franci elveţieni, prin intermediul căruia se acordă credite de investiţii pentru IMM-uri, fiind aprobate până în prezent 280 de credite.

Proiectul constituie o valoare totală de 2,53 milioane franci elveţieni, din care 2,15 milioane franci elveţieni reprezintă contribuţia Elveţiei.

Potrivit şefului Biroului Contribuţiei Elveţiene, Thomas Stauffer, lupta împotriva spălării banilor şi finanţării este o prioritate a comunităţii internaţionale şi este esenţială pentru asigurarea unui sistem financiar internaţional stabil şi transparent.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, International, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s