Amenzi în cadrul controalelor dinaintea Paştelui

DR-OleseaÎn doar două zile (9-10 aprilie) polițiștii României au dat 160 de amenzi în valoare de circa 850.000 de lei şi au confiscat mărfuri de peste 200.000 de lei. Acțiunea are loc în cadrul controalelor dinaintea Paştelui, vizând comerţul cu produse din carne, fructe şi legume.

Poliţiştii de investigare a fraudelor, în colaborare cu agenţii rutieri şi cu inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat verificări pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri. Astfel s-a reușit verificarea documentelor a 302 societăţi comerciale, verificarea stocurilor de produse, originea materiilor prime, distribuţia acestora şi condiţiile de producere a mărfii.

De controale minuțioase au avut parte și conducătorii de autovehiculele care transportau legume, fructe şi produse din carne din spaţiul comunitar şi extracomunitar pe teritoriul României.

O întreprindere supusă verificării este o fabrică de mezeluri din București, la care s-a depistat că nu avea avizele de funcţionare necesare, experții stabilind ulterior că această societatea respectivă funcţiona în spaţiul unei foste fabrici de produse, închise în anul 2013. În cadrul controalelor  la această fabrică ANSVSA  a  emis pentru  un certificat sanitar veterinar, prin care s-a dispus neutralizarea  a 217 kg de mărfuri, iar pentru 318 kg s-a dispus sechestru. De asemenea a fost suspendată activitatea firmei de mezeluri pentru o perioada de o lună şi a fost sancţionată contravenţional cu 3.000 de lei.

La alte două societăți ce își aveau sediul într-un complex comercial din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, polițiștii au constatat lipsă de mărfuri sau comercializarea lor fără emiterea de facturi fiscale.

Acest articol a fost publicat în Curat murdar, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s