Tarifele roaming în Uniunea Europeană

0afa57c41887ce47355dc00226c6156f_XLParlamentul European a aprobat, reforma pieţei telecomunicaţiilor, care prevede, eliminarea tarifelor de roaming în UE, de la 15 decembrie 2015.

Eurodeputaţii au solicitat Comisiei o serie de măsuri care să permită firmelor să aplice tarife în situaţii excepţionale, pentru a proteja companiile telecom faţă de „folosirea abuzivă” a serviciilor de roaming.

Potrivit unui sondaj de opinie s-a constat faptul că tarifele practicate de societăţile de telefonie mobilă pentru serviciile furnizate în roaming reduc numărul de apeluri efectuate din străinătate, 28% din consumatori alegând să ţină telefoanele închise, 8% din călători îşi folosesc telefoanele mobile în străinătate la fel de mult ca şi acasă din punct de vedere al apelurilor efectuate, și trei din zece persoane care călătoresc în altă ţară nu îşi folosesc deloc telefonul mobil pentru a efectua apeluri.

De asemenea CE precizează că aplicarea unor tarife majorate pentru serviciile furnizate în roaming mai are şi alte efecte, cum ar fi faptul că 47% din respondenţi nu ar utiliza internetul mobil în altă ţară din UE.

Acest articol a fost publicat în IT si comunicatii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s