Mai multe ore de sport la şcoală

566343-Elevi-ora-educatie-fizica

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a promis să introducă patru ore de educaţie fizică pe săptămână pentru elevii de la şcoală până în 2018.

Începând din toamna anului viitor, ministrul Educaţiei vrea să introducă patru ore pe săptămână de educaţie fizică şi mişcare în gimnaziu şi în licee, care ar putea fi suplimentare, peste orele din programă, însă utile pentru dezvoltarea personală.

În primul an se vor adăuga în orarul copiilor patru ore de educaţie fizică şi mişcare în clasele a V-a şi a IX-a, apoi a VI-a şi a X-a, astfel încât, în 3 – 4 ani, să se ajungă la nivelul maxim de sport în tot învăţământul preuniversitar.

Guvernul este conştient că nu are personal suficient, de aceea există intenţia de a da şi profesorilor de la alte discipline, alternativa să participe la orele de sport.

De asemenea, Pricopie a promis că se vor investi bani în bazele sportivepentru ca tineretul să aibă locuri unde să poată face mişcare şi în afara şcolii, deoarece lipsa mişcării a dus şi la o creştere a obezităţii în rândul tinerilor.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s