Proiect al Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar

teacherMinisterul Educaţiei pregăteşte un proiect legislativ al Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar, care se află în etapa de finalizare.

Noul proiect conţine un capitol privind relaţiile dintre profesori.

Potrivit textului Codului de etică, relaţiile profesionale trebuie să se bazeze pe respect, onestitate, solidaritate, cooperare, corectitudine, toleranţă, evitarea denigrării, sprijin reciproc, confidenţialitate, competiţie loială, fiind interzise frauda intelectuală şi plagiatul.

În proiect se menţionează că orice cadru didactic trebuie să evite, prin afirmaţii, aprecieri sau acţiuni, să afecteze imaginea profesională şi socială a altor membri ai corpului profesoral, cu excepţia situaţiilor prevăzute şi formalizate de actele normative în vigoare, printre care evaluările anuale şi cele din comisia de disciplină.

De asemenea, documentul mai prevede că între persoanele din sistemul de învăţământ preuniversitar responsabile cu instruirea şi educarea sunt interzise solicitarea de servicii personale de orice tip de la colegi care sunt sau urmează să fie în proces de evaluare, angajare sau promovare, iar în evaluarea competenţei profesionale vor fi utilizate doar criteriile care au în vedere performanţa şi rezultatele profesionale.

Acest articol a fost publicat în Educatie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Proiect al Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar

  1. … Si elevilor nu le trebuie un asa cod?…Sau daca profesorii inca mai asteapta la el… nu este nimeni responsabil pentru educatia lor etica si morala?
    … Si asa, in Cei 7 ani de acasa ar trebui bazele puse si nu doar loaze, pe lume, aduse, incat pe unii sa-i manance maidanezii ce inca asteapta la codul ce nimic n-o sa le mai aduca, daca si-au cioplit deja lumea lor…. Dar stim ca altele si cu lipsa caracterului, drapelul in viata il poarta!
    … Atunci, de ce n-am ramane o creatura ingrata cand toti stim ca cine mai bine stie sa sape, ajunge mai departe?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s