Noi reguli care trebuie respectate de Poşta Română

postaÎn cadrul unei şedinţe, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii şi industria de servicii poştale au pus în discuţie două decizii ce fac referire la modificarea şi completarea indicatorilor statistici raportaţi de către furnizorii de servicii poştale şi la condiţiile şi procedura de evaluare a gradului de îndeplinire a cerinţelor minime de calitate pentru livrarea trimiterilor poştale interne din cea mai rapidă categorie standard.

Potrivit unei decizii, toţi furnizorii de servicii vor completa datele statistice pe formulare identice, iar diferenţe între furnizorul de serviciu universal şi ceilalţi furnizori de servicii poştale nu vor mai exista.

De asemenea, anual până la 15 martie, furnizorii de servicii poştale au obligaţia de a transmite la ANCOM datele statistice pentru anul calendaristic anterior, decizia urmând să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

ANCOM colectează datele statistice de la furnizorii de servicii poştale în baza deciziei de amendare a reglementărilor în vigoare, urmând ca pentru acest an furnizorii să raporteze doar trimiterile poştale prelucrate în nume propriu, nu şi pe cele prelucrate în numele unui alt furnizor.

Compania Naţională Poşta Română S.A., în calitate de furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, va trebui să respecte noile reglementări.

 

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s