Suspendarea plăţilor pentru plata despăgubirilor

BaniÎn data de 14 martie, Guvernul a emis O.U.G. nr. 10/2014 prin care sunt suspendate plăţile către miile de cetăţeni care aşteptau să intre în posesia despăgubirilor pentru proprietăţile deţinute în Basarabia, Bucovina de Nord sau Ţinutul Herţa.

Prin urmare, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi-a propus să profite de perioada de şase luni în care se suspendă plata despăgubirilor pentru a elabora un proiect de lege prin care se vor stabili condiţiile acordării de despăgubiri, metodele de evaluare şi termenele de plată.

Potrivit ANRP, în luna decembrie a anului trecut, suma popririlor înfiinţate pe conturile de despăgubiri ale ANRP era de 235,5 milioane lei, sumă care a crescut la 286 milioane lei până la data de 14 martie a.c., în urma celor 1.222 de acţiuni de poprire.

O.U.G. nr. 10/2014 privind unele măsuri temporare în vederea consolidării cadrului normativ necesar aplicării unor dispoziţii din Legea nr. 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, precum şi din Legea nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, ca urmare a stării de război şi a aplicării Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 184 din 14 martie 2014.

Acest articol a fost publicat în Bunuri - retrocedari - exproprieri, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s