Posturi vacante de judecători şi grefieri

Articol28feb2014La 27 februarie 2014, într-o conferinţă de presă Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea a menţionat că instanţele din România  duc lipsă de cadre ce ar  ocupa funcţiile de grefier şi judecător.

Această situaţie se datorează pensionărilor masive care au fost înregistrate în ultima perioadă.

În vederea suplinirii celor o mie de posturi vacante de grefier şi 242 de judecători, autorităţile au recurs la măsuri ce ar putea reduce deficitul de personal auxiliar.

Prima măsură a fost luată în septembrie 2013, când 90 de posturi de grefier au fost scoase la concurs pentru Şcoala Naţională de Grefieri, în speranţa că la finalizarea stagiului de pregătire, adică în luna martie,  cei 90 de grefieri vor fi deja distribuiţi instanţelor de judecată.

A doua măsură va fi întreprinsă la sfârşitul lunii martie, când un nou eşalon de grefieri va fi şcolarizat la Şcoala Naţională de Grefieri.

Pe lângă acestea, Adrian Bordea a precizat, în conferinţa de la Suceava, că pe raza Curţii de Apel Bucureşti au fost suplimentate circa 50 de posturi de grefieri şi judecători, o parte din ei fiind repartizaţi Tribunalului Comercial Bucureşti, care ar urma să funcţioneze deja din toamna acestui an, iar cealaltă parte repartizaţi altor instanţe din Bucureşti.

Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s