ANMDM – îşi îndeplineşte onest misiunea

incepe-vaccinarea-antigripala-0Potrivit unui comunicat publicat pe portalul juridic al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), în urma analizei de laborator a eşantioanelor de vaccin gripal produse de Institutul Cantacuzino, s-a constatat înregistrarea de rezultate în afara specificaţiei pentru unul dintre parametrii testaţi, și anume Endotoxine bacteriene. De reţinut este şi faptul că, pentru toţi ceilalţi parametri testaţi, rezultatele s-au încadrat în limitele admise.

Pentru a elimina orice îndoială ce s-ar putea ivi în legătură cu rezultatele obţinute, ANMDM, a luat decizia de a se trimite spre analiză un eşantion de vaccin la laboratorul acreditat OMCL (Official Medicines Control Laboratories), al Autorităţii competente din Franţa. ANMDM a primit din partea laboratorului din Franţa confirmarea rezultatului neconform privind conţinutul în Endotoxine bacteriene.

Rezultatul primit din partea laboratorului din Franța a confirmat practic acuratețea rezultatului enunțat de ANMDM prin emiterea Buletinelor de neconformitate, astfel s-a demonstrat încă o dată că ANMDM își îndeplineşte misiunea primordială de garant al calităţii medicamentelor autorizate pentru punere pe piaţă în România, promovând şi protejând sănătatea publică.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s