Românii cu datorii în franci elveţieni vor primi înapoi banii de la bănci

descărcareAvocatul Gheorghe Piperea a afirmat că persoanele care au credite la bănci în franci elveţieni ar putea primi înapoi sumele de bani pe care au fost nevoite să le plătească ca urmare a creşterii acestei valute în comparaţie cu leul.

La sfârşitul săptămânii trecute, Nils Wahl, Avocatul General la Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, a declarat că, în contractele de credit de retail în care plăţile sunt denominate în franci elveţieni (CHF), clauzele care stabilesc un curs la data acordării împrumutului şi un curs mai mare la momentul plăţii ratelor pot fi considerate abuzive de către instanţele naţionale.

Astfel, conform avocatului Piperea, prima sancţiune care s-ar lua în cazul acesta ar fi îngheţarea cursului la valoarea din momentul încheierii contractului. Totodată, consumatorii îşi vor putea solicita înapoi banii pe care i-au achitat ca diferenţă între cursul curent şi cel din momentul contractării împrumutului.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s