Peste jumătate din spitale prezintă nereguli

spitalMinistrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, a declarat că circa 60% din spitale prezintă diverse nereguli, de la raportarea eronată a cazurilor tratate, la secţii de chirurgie în care se fac 10 operaţii pe lună.

În acest sent, Nicolăescu a cerut managerilor de spitale ca până la data de 5 februarie să trimită propriile planuri de reconfigurare a spitalelor, în care să urmărească: asigurarea serviciilor medicale la un standard de calitate, echilibrarea cheltuielilor de funcţionare a spitalului între cele destinate medicamentelor, materialelor sanitare, salariilor, utilităţilor, utilizarea optimă a numărului de paturi.

Nu toate spitalele s-au supus solicitării, ba mai mult, direcţiile de sănătate publică nu şi-au îndeplinit misiunea de a spraveghea, îndruma, controla şi aplica politica impusă de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul le-a transmis managerilor de spitale să trimită planurile de reconfigurare cerute până la 20 februarie şi i-a atenţionat că nu vor primi paturi în plus dacă nu vor înainta un plan de conformare.

Acest articol a fost publicat în Sanatate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s