Politica salarială a ASF

asfÎnfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a fost reglementată prin O.U.G. nr. 93/2012 publicată în Monitorul Oficial nr. 874 din 21 decembrie 2012.

Potrivit actului normativ A.S.F. este condusă de un consiliu format din 15 membri, din care unul deţine funcţia de preşedinte şi 3 care deţin funcţia de vicepreşedinte.

Structura organizatorică, numărul de posturi, atribuţiile de conducere şi de execuţie ale personalului, criteriile de angajare şi selectare a personalului care să asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii se stabilesc de către Consiliul A.S.F. Consiliul A.S.F. stabileşte prin regulament propriu regimul şi principiile privind remunerarea membrilor Consiliului şi a personalului angajat. În baza acestuia, Consiliul hotărăşte nivelul remunerării membrilor săi şi a personalului angajat, cu luarea în considerare a nivelului remuneraţiei acordate unor poziţii şi funcţii similare din piaţa financiară.

A.S.F. se finanţează integral din venituri proprii extrabugetare.

Potrivit unui comunicat al A.S.F. cel mai mare venit lunar net din cadrul A.S.F. este al Preşedintelui A.S.F. – echivalentul în lei a 14.000 de euro (informaţia publică din 30 mai 2013), iar veniturile lunare nete ale prim-vicepreşedintelui A.S.F. şi vicepreşedinţilor A.S.F. sunt echivalentul în lei a 12.000 de euro.

Conform datelor din contabilitate, salariile din cadrul A.S.F. sunt inferioare celor ale conducerii A.S.F. şi au fost stabilite având în vedere nivelul salariilor din industria supravegheată şi reglementată. Nivelul salariilor angajaţilor din cadrul A.S.F. a fost redus în cursul anului 2013 (prin limitarea exceselor salariale şi a veniturilor nejustificate acordate de către fostele comisii de supraveghere). O a doua etapă de reducere va avea loc în anul 2014. Bugetul A.S.F. pentru acest an prevede un nivel al salariilor lunare redus cu mai mult de 15% faţă de momentul comasării fostelor comisii de supraveghere. Măsurile de reducere a salariilor fac parte din politica de organizare şi restructurare a A.S.F. în urma comasării fostelor comisii de supraveghere.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Domeniul financiar - bancar, Salarizare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s