Cei mai bogaţi români cu dosare penale

romani bogatiCei mai bogaţi români implicaţi în dosare penale sunt:

 1.  Ioan Niculae cel mai bogat român în 2013 – avere estimată la 1,7 miliarde de euro, urmărit penal în dosarele:
  – „Mită la PSD” – ar fi susţinut cu 1 milion de euro campania lui Geoană la prezidenţiale, cerând în schimb sprijin politic în Ministerul Economiei, la Transgaz şi Romgaz;
  -„Gaze ieftine pentru Niculae” – subminarea economiei naţionale, prin folosirea Romgaz la livrarea gazelor naturale şi prejudiciu de 130 de milioane de dolari adus în economia statului;
 2. Ovidiu Tender controlează Grupul Energetic Tender – avere estimată la 500 de milioane de euro, cercetat penal în dosarul RAFO Oneşti  pentru săvârşirea unor infracţiuni de natură economică, respectiv înşelăciune, bancrută frauduloasă, investigare la abuz în serviciu, spălare de bani, precum şi constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată. A prejudiciat bugetul statului cu 270 milioane de lei.
 3. Gabriel Valentin Comănescu, patronul companiei Grup Servicii Petroliere SA –  avere estimată la 500 de milioane de euro, cercetat penal în dosarul falimentăriii controlate a societăţii Petromservice, a  constituit un grup infracţional organizat care a delapidat 12 milioane de euro din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom S.A, mai arată documentul.
 4. Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR) –  avere estimată la 400 milioane de euro în 2013, urmărit penal pentru cumpărare de influenţă într-o o licitaţie cu miză de 100 de milioane de euro, organizată de Complexul Energetic Oltenia, care vizează prestarea de servicii de transport de carbine; implicat în 2005 într-un dosar de evaziune fiscală, privatizare frauduloasă a firmei Transbordare Vagoane Marfă (TVM) şi implicare în activităţi de crimă organizată.
 5.  Dorinel Umbrărescu, proprietarul companiilor UMB Spedition şi Tehnostrade – avere estimată la 360 de milioane de euro, urmărit penal pentru deţinere ilegală a 15 cartuşe de vânătoare, descoperite asupra acestuia în momentul îmbarcării în cursa aeriană internă Bacău – Oradea.

  În cele din urmă, se pare că persoanele sus-menţionate au „imunitate” în faţa justiţiei, deoarece aceştia se exclud din rândurile inculpaţilor sau în dosare nu se mai pronunţă nicio sentinţă.

Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s