Monica Iacob Ridzi – 5 ani după gratii

Ceremonia de validare a Presedintelui Traian Basescu in functia de sef al statului pentru al doilea mandat de cinci ani, la sediul Curtii Constitutionale din BucurestiMonica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu cu privire la manifestările organizate în anul 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

În cazul Monicăi Iacob Ridzi, completul de judecată al ÎCCJ a mai dispus şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, a fost acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În calitate de ordonator principal de credite, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect, conform datelor DNA.

Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s