Cumpărător pentru afacerile din România, în căutare

7777253a_imgCompania de construcţii, cu capital austriac, Alpine are ca strategie de redresare a afacerilor locale vânzarea activelor către un investitor. Această strategie de redresare a companiei în România este bazată pe desprinderea Alpine SA de grupul austriac şi funcţionarea independentă.

Principalele contracte de infrastructură ale Alpine SA erau construcţia centurii Braşovului şi a unui lot din autostrada Nădlac – Arad, ambele reziliate de CNADNR.

Pentru piaţa din Austria, cazul Alpine este unul dezastruos, cu care nu s-a mai confruntat după cel de-al Doilea Război Mondial. După ce proprietarul FCC şi băncile creditoare au refuzat să asigure fonduri de 3 milioane de euro pe zi pentru a continua lucrările la proiectele de construcţii în lucru, Alpine este închisă şi vândută pe bucăţi.

Alpine Holding este deţinută de Fomento de Construcciones&Contratas (FCC), cea mai mare companie de construcţii de Spania, de asemenea prezentă în România.

În luna iunie 2013, eforturile de restructurare a Alpine Bau au eşuat, iar compania a intrat în faliment, cu datorii de peste 2,56 mld. euro şi pierderi de 450 mil. euro în 2012.

Acest articol a fost publicat în Industrie, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s