Normele privind achiziţiile publice

indexLa 15 ianuarie la Strasbourg, Parlamentul European a adoptat un nou pachet legislativ care cuprinde trei noi directive clasice: o directivă prevede achiziţii publice, alta se referă achiziţiile publice în sectorul utilităţilor şi cea de-a treia se referea la atribuirea contractelor de concesiune, incluse la noutăţi contabile.
Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) salută adoptarea noului pachet legislativ de modernizare a normelor privind achiziţiile publice, care stabileşte standarde comune pentru statele membre în ceea ce priveşte contractele de concesiune.
Pentru a asigura un mai mare echilibru între preţ şi calitate, au fost introduse dispoziţii cu privire la criterii noi de atribuire, care pun mai mult accent pe inovaţie, pe aspecte legate de mediu şi pe consideraţii de ordin social.
Prevederile celor trei noi directive se vor publica în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene şi vor intra în vigoare la 20 de zile de la publicare.

Acest articol a fost publicat în International, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s