Finanţare pentru IMM-uri

descărcareProgramele legislative pun la dispoziţie prevederile, H.G. nr. 848/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 689 din 11 noiembrie 2013, potrivit căror ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor, prin alocări de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Economiei prin Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi, în limita creditelor bugetare aprobate, în limita echivalentului în lei al valorii maxime de 100.000 euro.

Pentru a beneficia de ajutor de minimis, întreprinderea solicitantă trebuie să obţină un acord pentru finanţare din partea oficiului teritorial pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi cooperaţie, din raza teritorială în care se află sediul social al întreprinderii solicitante.

Înregistrarea cererilor de acord pentru finanţare se face în sesiuni şi începe după publicarea pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice a duratei sesiunii şi a datei de la care se pot înregistra cereri de acord pentru finanţare.

În vederea înscrierii, fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă pe site-ul aippimm.ro. După înregistrare, solicitantul va completa şi va transmite on-line formularul de înscriere începând cu ora 10,00 a primei zile de înscriere, timp de 10 zile de la demararea înscrierii, până la ora 20,00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Potrivit portalului juridic al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (AIPPIMM), începând cu 15 ianuarie, ora 10,00 şi până pe data de 24 ianuarie, ora 20,00, Întreprinderile Mici şi Mijlocii care doresc finanţare de la stat prin schema de minimis se pot înscrie online.

Încă din primele zile au fost înscrise pentru a primi finanţare de la stat prin schema de minimis peste 1.650 de IMM-uri.

Acest articol a fost publicat în IMM, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s