Excluderea din profesia de avocat

avocatPotrivit Statutului avocaţilor şi Legii 51/1995, republicată în Monitorul Oficial nr. 98 din 7 februarie 2011, cabinetele individuale şi cele asociate, societăţile civile profesionale şi societăţile profesionale cu răspundere limitată, care exercită profesia de avocat, nu au dreptul de a face publicitate prin anunţurile de pe Google, cu excepţia cazurilor de stabilire sau schimbare a sediului profesional, a sediului secundar şi/sau a biroului de lucru, de asemenea şi a modificării formelor privind exercitarea profesiei de avocat. Avocaţii îşi pot face publicitate numai prin intermediul presei scrise, conform portalului juridic al Baroului Cluj.

Încălcarea prevederilor legale reprezintă o abatere disciplinară gravă, pentru prevenirea căreia a fost stabilit termenul – limită de 31 ianuarie 2014. În caz contrar, sunt prevăzute sancţiuni disciplinare ca mustrarea, avertismentul, amenda de la 50 lei la 500 lei, interdicţia de a exercita profesia, pe o perioada de la o lună la un an, excluderea din profesie sau suspendarea avocatului din exercitiul profesiei.

Acest articol a fost publicat în Avocati - notari - executori jud - mediatori, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s