Gradul de sărăcie în continuă creştere

download42% din populație reprezintă gradul de sărăcie și de excluziune socială din România în 2012, în creștere față de anul precedent, când indicatorul se situa la 40,3%. Astfel, indicatorul dat plasează România pe primele locuri în Europa, ţara noastră fiind depășită doar de Bulgaria, cu 49%, în timp ce media UE se afla în jurul a 25%, potrivit datelor din contabilitate.

În 2011, 4,74 milioane din totalul populaţiei române se aflau în risc de sărăcie, 6,28 milioane se confruntau cu lipsuri materiale severe iar 1,14 milioane locuiau în gospodării cu intensitate de lucru extrem de scăzută.

Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au solicitat autorităților române ca în perioada 2014-2020 să aloce fonduri importante și să definească programe clare pentru combatarea sărăciei.

De asemenea, România are cea mai mare cotă din UE de populație care trăiește în zonele rurale (45% din totalul populației) și riscul de sărăcie extremă este 4 ori mai mare în zonele rurale (8,8%) în comparație cu zonele urbane (2,2%), potrivit datelor INS pentru anul 2010.

Privitor la disparitățile regionale, analiza regională menţionează că regiunile cu cele mai mari rate de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială sunt: Nord-Est, Sud-Vest-ul Olteniei, Sud-Est și Muntenia Sud.

Acest articol a fost publicat în Statistica si recensamant, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s