CSM verifică DNA şi ICCJ

descărcare (1)Procurorii DNA vor fi verificaţi de Consiliul Superior al Magistraturii în scopul aprecierii muncii lor şi de a clarifica dacă pe bună dreptate se investighează neregulile pe care le descoperă inspectorii Corpului de Control al premierului.
Aceste verificări au fost cauza apariţiilor multor plângeri penale din partea Executivului împotriva instituţiilor publice şi a ministerelor.
În atenția procurorilor se află CFR SA având ca problemă dispariția a peste o mie de vagoane, care în contabilitate figurează, însă care nu au putut fi identificate în teritoriu.
Printre neregulile constatate de echipele de control ale Corpului de Control al premierului se enumeră: contracte semnate preferenţial sau atribuite prin intermediul unor cercuri de interese, cheltuieli nejustificate, bonusuri sau prime date ilegal angajaţilor, obiecte de lux cumparate de şefii companiilor din banii instituţilor, dar si prejudicii aduse societăţilor ca urmare a unui management defectuos.
De asemenea în atenţia procurorilor se află şi companiile TAROM, Poșta Româna, Conpet, RATB, RADET și Hidroelectrica, cu prejudicii foarte mari.

 

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s