Tribunalul Cluj a obligat municipalitatea să despăgubească 200 romi cu 400.000 euro

o-femeie-din-focsani-a-primit-despagubiri-de-15-000-de-euro-dupa-ce-a-fost-muscata-de-mai-multi-caini-234795În decembrie 2010, 300 de persoane au fost evacuate din locuinţele în care stăteau pe strada Coastei din Cluj – Napoca.

Aceştia au protestat la acel moment fiindcă au fost mutaţi în miezul iernii, într-o perioadă cu temperaturi foarte joase, dar şi pentru că locuinţele erau după părerea lor improprii, nu aveau căldură, aveau o baie la mai multe familii şi trăiau „la înghesuială”.

O decizie a magistraţilor de la Tribunalul Cluj obligă muncipalitatea din Cluj – Napoca să despăgubească 200 de romi, individual, cu suma de 2.000 de euro, pentru faptul că i-au relocat în urmă cu trei ani din locuinţele în care trăiau.

De asemenea, decizia Curţii de Apel obligă pârâţii ca pe lângă plata celor 2.000 de euro de persoană, ceea ce ar însemna un total de 400.000 de euro, să pună la dispoziţia reclamanţilor locuinţe care să respecte condiţiile minimale stipulate în Anexa nr. 1 a Legii nr.114/1996, publicată în Monitorul Oficial 393 din 31 decembrie 1997.

Acest articol a fost publicat în Nedreptate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s