România, un exemplu în ţările din UE pentru siguranţa sistemului de asistenţă socială

imagesMariana Câmpeanu a declarat că România este dată ca exemplu în toate ţările din Uniunea Europeană pentru siguranţa sistemului de asistenţă socială.

Ministerul Muncii arată într-un comunicat, postat pe site-ul propriu, că cele şase milioane de euro determinate de Curtea de Conturi ca fiind plătite necuvenit reprezintă doar 0,3% din totalul sumelor plătite. Comparativ cu eroarea statistică acceptabilă într-un sistem este de 3 – 5%, un procent de 0,3% este nesemnificativ.

Ministrul Muncii a spus că, începând cu iulie 2012, au început să încheie protocoale cu ANAF, cu Casa de Pensii, cu Agenţia de Şomaj, astfel încât, prin încrucişarea de date, să fie descoperiţi cei care au accesat ajutoare sociale şi nu aveau dreptul.

Conform datelor din contabilitate, pe parcursul anului 2012, s-au constatat debite de 105 milioane de lei şi s-au recuperat peste 93 de milioane de lei, deci mult mai mult decât a rămas şi a constatat Curtea de Conturi în momentul controlului.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s