Calitatea serviciilor sociale în atenția Ministerului Muncii

ploiect-lege-vot-crainiculLegea nr. 197/2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 754 din 9 noiembrie 2012, reglementează procesul de evaluare, certificare, monitorizare şi control pentru asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale.

Ministerul Muncii a supus dezbaterii publice proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr.197/2012 privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale.

Prin proiectul de act normativ se va stabili procedura de acreditare a furnizorilor, documentele justificative solicitate pentru eliberarea certificatului de acreditare, etapele de evaluare şi termenele aferente, atribuţiile evaluatorilor, modelul certificatului de acreditare; procedura de acreditare a serviciilor sociale, documentele justificative solicitate pentru eliberarea licenţei provizorii/licenţei de funcţionare, etapele de evaluare şi termenele aferente, responsabilităţile evaluatorilor şi ale inspectorilor sociali, modalităţile de eliberare a licenţei de funcţionare, modelul fişei de autoevaluare, al raportului de evaluare în teren, al licenţei de funcţionare; procedura de evaluare a nivelelor de calitate şi încadrarea în clasele corespunzătoare, documentele solicitate, etapele şi termenele de evaluare, modelul siglei aferente clasei de calitate; modalităţile de acordare a deciziilor de suspendare sau retragere a acreditării furnizorului şi serviciului social.

Acest articol a fost publicat în Asigurari sociale, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s