România mai are de lucrat la capitolul democraţiei participative

petitionsDeputatul PNL, Alina Gorghiu, a identificat la nivelul României o problemă în ceea ce priveşte politica democraţiei participative.

În urma participării la Forumul Mondial pentru Democraţie (WFD), desfăşurat la Strasbourg, în perioadă 27 – 29 noiembrie, Alina Gorghiu a explicat că concluzia generală a Forumului a fost că guvernele, parlamentele naţionale şi cetăţenii obişnuiţi trebuie să facă împreună eforturi pentru consolidarea legăturilor între instituţii şi cetăţeni în era digitală.

Prin comparaţie cu celelalte platforme şi cu nivelul de implicare a celorlalţi cetăţeni ai Europei, necesitatea activării petiţionării online româneşti devine cu atât mai evidentă.

Potrivit Alinei Gorghiu, petitii.gov.ro este o platformă românească de petiţionare, dezvoltată ca un proiect de schimbare a percepţiei cetăţeanului şi de apropiere a acestuia de factorii de decizie, însă faptul ca aceasta nu este activă plasează pe bună dreptate România pe ultimele locuri în rândul statelor europene conectate la politica democraţiei participative.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s