O mână costă 200.000 euro

judecatori_2_Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a hotărât acordarea a numai 200.000 de euro daune morale studentei din Constanţa care şi-a pierdut mâna în urma unui accident rutier produs în anul 2006, reducând astfel suma de la 1.000.000 de euro pe care Tribunalul Bucureşti decisese că CNADNR trebuie s-o achite tinerei.

Decizia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă de justiţie.

CAB a admis în parte, apelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi a hotărât reducerea sumei pe care trebuie să o primească Georgiana-Elena Ghegeliu, victima unui accident de circulaţie în anul 2006.

Fata se afla alături de prietenul său într-o maşină care circula pe drumul naţional care duce spre Braşov. Acesta a încercat să evite coliziunea cu un alt autoturism, rămas neidentificat, care intrase pe contrasens şi a tras de volan în dreapta, însă a pierdut controlul iar autovehiculul s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat.

Parapetul a străpuns portiera din dreapta a autoturismului şi a accidentat-o grav pe tânără la mână, care ma târziu i-a fost amputată de medici.

În urma soluţionării dosarului deschis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov şi continuat de procurorii braşoveni, s-a stabilit că prietenul tinerei nu este vinovat pentru accident, ci administratorul drumului – CNADNR.

Georgiana-Elena Ghegeliu a acţionat în judecată CNADNR şi a cerut daune morale de 1.000.000 de euro pentru traumele suferite în urma accidentului.

Acest articol a fost publicat în Drept civil, Nedreptate, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s