CEDO nemulţumită de procedurile judiciare din România

CEDO-raport-2011Într-un comunicat al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) se arată că Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) atrage atenţia asupra duratei mari a procedurilor judiciare din România, precizând că până în prezent s-a pronunţat în 200 de cazuri legate de această problemă şi mai are pe rol alte 500. CEDO a declarat că este vorba de o problemă sistemică.

APADOR-CH semnalează importanţa hotărârii CEDO, în cazul Vlad şi alţii contra României, prin care Curtea a constatat o deficienţă de ordin general a sistemului legislativ român, care nu prevede remedii eficiente în cazul unei durate mari a unui proces civil sau penal.

În acelaşi comunicat, APADOR-CH spune că este absolut necesară introducerea în legislaţia naţională a unui text de lege care să prevadă acordarea de daune morale şi materiale persoanelor implicate în procese penale sau civile excesiv de lungi, pentru a se penaliza această nedreptate, însă noua legislaţie civilă şi penală nu răspunde acestor cerinţe.

Acest articol a fost publicat în CEDO, Ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s