Dosarul Adrian Severin

judecator-mita-catuseEuroparlamentarul Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În perioada decembrie 2010 – martie 2011, Adrian Severin a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la publicaţia britanică „The Sunday Times”, care efectuau o investigaţie sub acoperire, de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European şi a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care acestea pretindeau că o susţin.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul acestui ajutor pentru adoptarea unor amendamente.

Adrian Severin şi încă 2 europarlamentari, au acceptat „să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Autorităţile competente din ţările ai căror cetăţeni sunt eurodeputatul Adrian Severin şi ceilalţi implicaţi, respectiv România, Slovenia şi Austria, au deschis dosare de urmărire penală împotriva acestora.

Eurodeputatul slovean şi cel austriac şi-au făcut singuri dreptate, demisionând din Parlamentul European şi renunţând la imunitatea parlamentară, însă Adrian Severin a refuzat, susţinând că este vorba de „o înscenare pusă la cale de persoane care au acţionat ca agenţi provocatori şi cu o motivaţie politică”.

Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s