CEC penalizat pentru discriminare

dizabilităţiConsiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis ca două banci să fie amendate, printre care şi CEC Bank, pentru că au refuzat să le acorde credite unor persoane cu dizabilităţi.

Potrivit reprezentanţilor consiliului, cele două instituţii bancare au primit câte o amendă contravenţională în valoare de 4.000 de lei fiecare.

Luminiţa Gheorghiu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) din cadrul Ministerului Muncii, a precizat că potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele cu handicap pot beneficia de anumite facilităţi în acordarea creditelor, care nu pot fi mai mari de 10.000 – 15.000 de euro. Oamenii cu dizabilităţi se folosesc de aceste credite pentru a-şi achiziţiona maşini speciale pentru nevoile lor sau pentru a-şi amenaja locuinţele.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat că băncile „nu au luat în calcul faptul că în aceste cazuri dobânda este plătită de stat, pentru că aşa spune legea”, adaugând că este vorba despre sume mici în cazul creditelor pentru persoanele defavorizate.

Acest articol a fost publicat în Domeniul financiar - bancar, Nedreptate, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s