Frauda în asigurări

descărcareFenomenul fraudelor în domeniul asigurărilor din România se situează cam la acelaşi nivel procentual ca afară şi este în creştere. Asigurătorii încearcă să se pună la punct pentru a lupta împotriva fraudelor, sunt depăşiţi de ingeniozitatea „profesioniştilor“, cele mai mari înşelăciuni făcându-se cu oamenii din interior.
Sunt foarte puţine exemple de eradicare a fraudelor. Nu sunt făcute publice fraudele descoperite. Când le descoperă, asigurătorii se bucură că cel care a încercat să fraudeze îşi retrage cererea. Cele mai dese şi mai multe fraude sunt pe auto, dar pe property sunt fraude de valori mai mari. Fiecare linie de asigurare are profesioniştii ei în fraudă. Mai nou iau amploare fraudele cu persoane accidentate, pe care nu le-am inventat noi. Supraveghetorii nu prea au cum să se implice. Aici e treaba Justiţiei“, conchide Andriescu.
Deşi vorbim de două mari categorii de fraude, la subscriere şi la daune, acestea au la rândul lor o mulţime de subcategorii.
Potrivit brokerilor, fraudele la subscriere se cifrează la circa 10%-15% din total, iar peste 85% din fraude sunt pe daune.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Asigurare - reasigurare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s