Norme bancare în baza cărora se acordă credite, puse la dispoziţia senatorilor

w560xh316_restituirea_catre_pensionari_a_contributiilor_pentru_cass_se_va_face_mostenitorilor_in_cazul_decesului_titularului_08325500Potrivit propunerii senatorului PSD Sorin Bota, s-a solicitat ca, pe lângă invitarea prim-vicepreşedintelui CEC şi a Consiliului de Administraţie care se ocupă de creditare, CEC să comunice o listă cu normele bancare aprobate de BNR în baza cărora lucrează şi acordă credite.

„Eu v-aş sugera să comunicaţi CEC-ului să participe şi prim-vicepreşedintele CEC şi ceilalţi membri din boardul CEC care se ocupă de creditare. Nu ne interesează vicepreşedintele administrativ al CEC-ului, cei care decid din punct de vedere al acordării creditelor, al politicii bancare, să ne pună la dispoziţie până atunci normele bancare aprobate de BNR în baza cărora lucrează CEC şi acordă credite şi să ne transmită o listă începând cu anul 2011 cu creditele speciale, cu creditele acordate în afara politicii normale de creditare – acele credite care se acordă ca orice afacere a unei bănci în condiţii speciale, în care decide directorul de sucursală din judeţe sau preşedintele sau vicepreşedintele din centrală, în baza competenţelor pe care le au fiecare şi a sumei maxime (…) pe care o pot acorda”, a precizat Bota.

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu adeclarat că scopul comisiei este de a studia activitatea managementului CEC-ului indiferent şi să se dea un raport cât mai obiectiv vizavi de această activitate.

Astfel audierile urmează să se desfăşoare în perioada 9-12 decembrie.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s