Care e termenul pentru preluarea structurilor descentralizate

avocatNoutăţi legislative: Proiectul de lege privind descentralizarea prevede un termen extins pentru realizarea transferului către autorităţile locale a structurilor supuse descentralizării.

Potrivit noii forme a textului legislativ se precizează că „în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, între ministerul de resort şi autorităţile administraţiei publice locale se încheie protocolul de predare – preluare a structurilor, personalului, mijloacelor fixe, precum şi a bunurilor de natura obiectelor de inventar ce fac obiectul descentralizării„.

În forma iniţială a proiectului de lege, termenul pentru predarea – preluarea structurilor ce fac obiectul descentralizării era 31 decembrie 2012.

De asemenea, noua formă a legii descentralizării precizează că pentru imobilele care sunt transferate autorităţilor locale nu se poate schimba destinaţia acestora decât prin hotărâre de Guvern.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s