Fostul ministru al Economiei este cercetat penal

646x404La audierile privind dosarul în care Adrian Videanu este cercetat alături de actualul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, el a spus că se consideră nevinovat şi că nimic nu îl deranjează.

Întrebat dacă are conturi în străinătate sau bunuri care ar putea să scape fără a fi puse sub sechestru, fostul ministru al Economiei a declarat că nu deţine alte lucruri decât cele trecute în declaraţia de avere.

Conform unei anchete a Curţii de Conturi, Adrian Videanu a provocat o pagubă de 10 milioane de euro adusă bugetului public, după ce Primăria Generală condusă de el a subevaluat valoarea clădirilor aflate pe terenul care a fost dat la schimb controversatului Costică Constanda, în Satul Francez.

Astfel, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător pe cele trei apartamente din Bucureşti deţinute de fostul ministru, pe apartamentul pe care acesta îl are în staţiunea Mamaia, pe casa din Snagov, precum şi pe banii deţinuţi în conturi. Sechestrul constă din circa 62 de milioane de euro.

Acest articol a fost publicat în Drept penal, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s