Continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit

downloadExecutivul a hotărât continuarea programului de reabilitare termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite cu garanţie guvernamentală, plafonul acestor garanţii pentru anul 2013 fiind fixat la nivelul de 50 de milioane de lei.

În acest sens, Guvernul a adoptat hotărârea cu privire la completarea art.2 din Hotărârea Guvernului 736/2010 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit, publicată în Monitorul Oficial nr. 537/2010.

O altă hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri stabileşte măsurile de intervenţie pentru repararea/reabilitarea anvelopei clădirilor care prezintă un nivel ridicat de degradare şi care, în marea majoritate a cazurilor, sunt amplasate în zonele centrale, istorice, dens populate şi de interes turistic ale localităţilor

Conform Guvernului, „aceste măsuri vor asigura un mediu înconjurător sănătos şi vor creşte calitatea arhitectural-ambientală a clădirilor. Practic, măsurile se referă la asigurarea condiţiilor de derulare a creditărilor cu o garantare guvernamentală şi dobândă subvenţionată. Plafonul garanţiilor care pot fi emise în 2013 se va situa la nivelul sumei de 50 milioane lei”.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s