Drepturile călătorilor cu transportul feroviar în UE

DSC_0763În caz de anulări sau întârzieri ale curselor, pierderea sau deteriorarea bagajelor, rănirea sau decesul în accident feroviar, călătorii cu trenul în ţările Uniunii Europene au dreptul la o serie de despăgubiri.

Drepturile prevăzute pentru călătorii cu transportul feroviar sunt valabile în cazul tuturor trenurilor internaţionale care circulă în Uniunea Europeană.

Sumele acordate pentru despăgubiri călătorilor, în astfel de cazuri, încep de la 330 de euro pentru bagaj pierdut şi pot ajunge la peste 21.000 de euro, în caz de deces.

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, fiecare stat membru poate decide dacă aceste drepturi sunt valabile şi în cazul transportului intern de călători, precum cel urban, suburban ori regional, sau al curselor internaţionale pentru care punctul de plecare sau de sosire se află în afara UE.

Acest articol a fost publicat în Transporturi feroviare și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s