Ministerul Mediului va prezenta o hotărâre privind suspendarea transferurilor de deşeuri pentru şase luni

colectare_deseuriMinistrul mediului, Rovana Plumb, a declarat că Ministerul Mediului lucrează la o hotărâre de guvern privind suspendarea pe şase luni a transferurilor de deşeuri întrucât în România nu este foarte clar stabilită trasabilitatea deşeurilor care vin din import.

Regulamentul privind transferul de deşeuri s-a aflat pe agenda Consiliului de Mediu al UE care s-a desfăşurat în Luxemburg, punct la care România s-a declarat de acord cu amendamentele propuse de Comisie privind „întărirea planurilor de control şi de inspecţie în aşa fel încât trasabilitatea şi monitorizarea acestor transferuri de deşeuri să evite riscurile asupra mediului şi asupra sănătăţii, dar şi impactul economic al transferurilor ilegale de deşeuri”.

Ministrul mediului a precizat că a solicitat, în acest sens, executivului comunitar să realizeze un plan de inspecţie şi control armonizat la nivel european.

Acest articol a fost publicat în Protectia mediului, Ştiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s