A crescut numărul de dosare penale înregistrate de DNA şi DIICOT în 2013

dosarePotrivit unui raport al Consiliului Superior al Magistraturii privind activitatea parchetelor, volumul de activitate al DNA a crescut în primul semestru al anului cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2012,  iar DIICOT a înregistrat o majorare de 14% privind numărul de dosare penale.
În perioada de referinţă, Direcţia Naţională Anticorupţie a înregistrat un volum de activitate de dosare penale de 5.961, în creştere cu 467 de cauze în raport cu aceeaşi perioadă a anului anterior, soluţionând în primul semestru 1.396 dosare, cu 59 de dosare mai mult comparativ cu acelaşi semestru al anului anterior.
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în primul semestru din 2013 a înregistrat spre soluţionare 12.970 dosare penale, în creştere cu 1.630 faţă de anul trecut, soluţionând 4.014 cauze, în creştere cu 875 de dosare faţă de aceeaşi perioadă din 2012.
Referitor la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (fără Secţia Parchetelor militare), activitatea a scăzut faţă de perioada anterioară cu 161 de cauze (13%), respectiv a înregistrat 1.092 de dosare, soluţionând în perioada de raportare 316 cauze, cu 60 mai puţin decât în primul semestru din 2012.

Acest articol a fost publicat în Judecatori - procurori - magistrati, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s