Rabla 2013: Termenul de depunere a dosarelor pentru persoane juridice şi instituţii publice, prelungit până la 31 octombrie 2013

download (2)Termenul de depunere a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituţii publice care vor să obţină finanţare în cadrul Programului ‘Rabla’, a fost prelungit cu o lună, până la 31 octombrie 2013, a informat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Până în prezent, AFM a consemnat un număr de 1.170 de dosare depuse de către persoanele juridice şi instituţiile publice, iar lista celor acceptate şi respinse în program, este publicată pe site-ul instituţiei, la secţiunea aferentă programului.
Persoanele juridice şi instituţiile publice respinse au posibilitatea de a depune un dosar nou de finanţare în vederea participării în program, până la data de 31 octombrie 2013, la sediul AFM.
Fondul pentru Mediu a emis, în sesiunea din 2013 a Programului ‘Rabla’, 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibilă numai în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.
Pentru stimularea cumpărării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării unui eco-bonus în sumă de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii ce CO2 mai mică de 100g/km, dar şi a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
AFM menţionează faptul că la achiziţionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.
Datele oficiale relevă că, prin Programul ‘Rabla’, derulat anual din 2005 şi până în prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.

Acest articol a fost publicat în Administratie publica - institutii publice, Circulaţia pe drumurile publice, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s