Numărul locuinţelor finalizate, în creştere la 16.860 unităţi

download (3)Numărul locuinţelor finisate în primul semestru este mai mare cu circa 800 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind construite 16.859 locuinţe, a informat Institutul Naţional de Statistică (INS).
„Pe medii de rezidenţă, în semestrul I 2013, cele mai multe locuinţe au fost date în folosinţă în mediul rural, ca pondere reprezentând 54,4% din total. Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, faţă de semestrul I 2012, în semestrul I 2013 a crescut numărul locuinţelor realizate din fonduri private, cu 1.264 locuinţe, iar numărul locuinţelor realizate din fonduri publice a scăzut cu 471 locuinţe”, se precizează într-un comunicat al INS.
Datele statistice arată creşteri în regiunile de dezvoltare Bucureşti – Ilfov (cu 329 locuinţe), Sud – Est (320), Vest (197), Nord – Est (174) şi Centru (125). Scăderi s-au consemnat în regiunile Nord – Vest (202 locuinţe), Sud – Muntenia (98) şi Sud-Vest Oltenia (52).
În trimestrul al II-lea au fost date în folosinţă 9.177 locuinţe, în stagnare faţă de acelaşi trimestru din anul 2012.

Acest articol a fost publicat în Locuinte - imobiliare, Ştiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s