Rezultatele privind ocuparea posturilor didactice

400x200În cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, după soluţionarea contestaţiilor, s-a înregistrat o rată de promovare a probei scrise de 81,03%, în creştere cu 1,14% faţă de situaţia iniţială.
La această probă s-au prezentat 32.374 de candidaţi (88,48%), 53 fiind eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, iar 7,6% dintre cei prezenţi s-au retras din motive personale sau medicale.

În zilele de 9 şi 12 august, candidaţii, care au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică, vor fi repartizaţi pe posturile pentru angajare pe o perioadă nedeterminată.
Cei care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la inspecţiile speciale sau probele practice, au partcicipat şi la proba scrisă a concursului de titularizare în învăţământ, pentru sesiunea de anul acesta fiind disponibile peste 6.000 de posturi sau catedre vacante.

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile didactice de educatoare/profesori pentru învăţământ preşcolar -1.248, învăţători/profesori pentru învăţământ primar -1.122, educaţie fizică şi sport – 344, matematică – 318 şi limba engleză – 261.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Educatie, Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s