2.057 contracte de muncă prin subvenţionarea angajatorilor

Locuri-de-munca-vacantePotrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în primele şase luni ale anului 2013, prin subvenţionarea angajatorilor, s-a realizat încadrarea a 2.057 absolvenţi, dintre care 1.085 provin din învăţământul superior, 122 persoane din învăţământul postliceal, 769 din cel liceal şi 81 de absolvenţi de învăţământ profesional.
Angajatorii care încadrează în muncă, pe durata nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, sunt scutiţi timp de un an de zile de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi. Totodată, lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare absolvent, primesc o suma egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la dată încadrării în muncă, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii. Dacă sunt absolvenţi de învăţământ secundar superior sau postliceal, angajatorii primesc o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă. Pentru absolvenţii de învăţământ superior, suma este de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă. Pentru încadrarea absolvenţilor din rândul persoanelor cu handicap, subvenţia se acordă timp de 18 luni.
Angajatorii care, mai mult de 3 ani, menţin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolvenţii încadraţi, primesc, pentru fiecare an de continuare, un ajutor financiar egal cu suma aferentă contribuţiilor sociale datorate pentru persoanele respective.

Acest articol a fost publicat în Piata muncii, Ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s